Sensibus
 
ABU levererar alltid sina rullar med torra – alltså osmorda – slirbromslameller. UT rekommenderar att kolfiberlameller smörjs med måttliga mängder Cal’s Universal Reel & Star Drag Grease.

Vad man än föredrar är det hopplöst att förhindra att fett med tiden tar sig in i bromspaketet. Därför är det vettigt att se till att lamellerna redan är smorda med det bästa fettet – Cal’s.

ABUs slirbromskoncept MultiDisc med teflonskivor ger en imponerade mjuk och jämn slirbroms. Detta gäller tyvärr bara en kort tid. Ganska snart tar sig olja och fett in i slirbromspaketet och kontaminerar teflonskivorna. Därmed blir slirbromsen ryckig och ojämn och känns bara värdelös.

Detta är ett mycket starkt incitament att upgradera till Carbontex slirbromslameller.

 
Carbontex slirbromslamell
En synnerligen effektiv uppgradering av äldre Ambassadeurrullar är slirbromslameller av Carbontex. Dessa ger betydligt mjukare, jämnare, och mer lättjusterad, slirbroms än äldre teflonskivor och i ännu högre grad än de ännu äldre lameller av läder, bakelitväv eller andra material som ABU använt. I dyrare Ambassadeurmodeller är kolfiberlameller av ABUs eget varumärke Carbon Matrix monterade.

Sensibus importerar Carbontex och tillverkar slirbromslameller till samtliga Ambassadeurmodeller av alla årgångar.

Priset är 70:– per lamell, inklusive porto inom Sverige.

Även direktdrivna Ambassadeurmodeller med backslagsbroms vinner på en uppgradering av bromslamellerna.

Carbontex slirbromslameller finns i tjocklekarna 0,5; 0,7; 0,8; 1,0 och 1,2 mm.

Även om Sensibus egentligen enbart handskas med Ambassadeurrullar kan Carbontex slirbromslameller beställas i vilka dimensioner som helst till alla rullar med slirbroms, oavsett märke. Sensibus tillverkar lameller utifrån de mått som kunden efterfrågar, och i tjocklekarna 0,5; 0,7; 0,8; 1,0 och 1,2 mm.

Adressen till Sensibus är info@sensibus.se Ansvarig utgivare är Olle Tivenius
Skapa din egen hemsida med mono.net