Sensibus
Navigation 
OBSERVERA

Observera att äldre Pro Shop-rullar (senare CS Pro Rocket) fungerar bra med ABUs original sex-pinnars kopplingsbricka. Eventuellt gäller detta andra modeller också.
OT Wheel, typ lll

OT Wheel, typ lIl passar till alla äldre Ambassadeur i 1000-, 3000-, 5000- och 6000-storlek med UltraCast design.

Exempel är Black Max, Silver Max och Pro Max och deras uppföljare Ambassader Tournament, Ambassadeur SM och Ambassadeur T. Dessa marknadsfördes dock inte som UltraCast.

 
Ambassador Black Max, Silver Max, Pro Max, SM, Tournament
OT Wheel, typ lll är inte ett varumärke. Produkten är baserad på en reservdel från ABU Garcia, och en bearbetning av denna. 
 
ABU original kopplingsbricka

Ambassadeur Pro Shop, föregångare till Ambassadeur CS Pro Rocket, har två-pinnars kopplingsbricka. Denna kan ersättas med ABU original se-pinnars kopplingsbricka. Detta kan gälla andra modeller också. Här är det ingen poäng med att ersätta två-pinnarsbrickan med OT Wheel, typ lll.

ABU original se-pinnars kopplingsbricka kostar 60:– inklusive porto inom Sverige och moms.
 
sex-pinnars kopplingsbricka
 

OT Wheel, typ lll

1990 introducerade ABU de första Ambassadeurrullarna med så kallad UltraCast design vilket innebär att spolen roterar kring en fast spolaxel istället för att som tidigare ha integrerad spole och axel. Denna konstruktion medförde en ny lösning på kopplingen mellan piniondrev och spole. En två-pinnars kopplingsbricka är fast klämd på spolen.
två-pinnars kopplingsbricka
Med flätlinor – vilka är stumma – räcker det inte med två bromsklutchar. Numera tillverkas centrifugalbromsade Ambassadeurer med sex bromsklutchar. Skillnaden är påfallande och den som jämfört inser snabbt fördelen med sex klutchar.
OTWheel, sexpinnars, kopplingsbricka, UltraCast
I stället för att ersätta sin gamla och fullt fungerande Ambassadeur UltraCast kan man med en blygsam ekonomisk insats uppgradera den med OT Wheel, typ III, vilket innebär att den får sex bromsklutchar och kastar utmärkt med flätlina.
 
OT Wheel, typ lll finns till alla äldre Ambassadeur i 1000-, 3000-, 5000- och 6000-storlek med UltraCast design.
Det tar mindre än fem minuter att montera OT Wheel, typ IlI.
OT Wheel, typ lll kostar 100.– och beställes per e-post info@sensibus.se. Frakt och moms ingår i priset. Betalning med faktura. 

Utförlig monterings- och justeringsanvisning medföljer.

OT Wheel, typ lll är lätt att justera utifrån det behov man har. Bromsklutscharna kan enkelt låsas så att de blir inaktiva.
 
OT Wheel kan tyckas parafrasera på UT Reel, vilket är en förnämlig verksamhet. Ett besök på hemsidan rekommenderas varmt. Klicka på länken!
 
OT Wheel finns också för äldre Ambassadeurrullar med integrerad spole och spolaxel. De heter då OT Wheel, typ ll. Klicka på länken!
 
Adressen till Sensibus är info@sensibus.se Ansvarig utgivare är Olle Tivenius
Skapa din egen hemsida med mono.net