Sensibus
Navigation 
OT Wheel har förbättrats, och produktionen har blivit billigare. Därför anbefalles i första hand OT Wheel, typ llaOT Wheel, typ llb resp. OT Wheel, typ llc.

OT Wheel, typ l finns dock kvar då den kan förses med tyngre – och effektivare – bromsklutschar.


OT Wheel finns även för nyare rullar med UltraCast design, d.v.s. spolar som roterarar kring en fast spolaxel OT Wheel, typ III.

Exempel på sådana är alla med beteckningen UltraCast, runda Black Max, Silver Max och Promax.

 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OT Wheel kan tyckas parafrasera på UT Reel, vilket är en förnämlig verksamhet. Ett besök på hemsidan rekommenderas varmt. 
 

OT Wheel, typ l

Ambassadeurrullarna är ursprungligen konstruerade för mjuka linor med viss töjbarhet. Detta innebär en måttlig acceleration av spolen. Det räcker då att bromsa den med två bromsklutchar för optimala kast.
Med flätlinor – vilka är stumma – räcker det inte med två bromsklutchar. Numera tillverkas centrifugalbromsade Ambassadeurer med sex bromsklutchar. Skillnaden är påfallande och den som jämfört inser snabbt fördelen med sex klutchar.
I stället för att ersätta sin gamla och fullt fungerande Ambassadeur kan man med en blygsam ekonomisk insats uppgradera den med OT Wheel, typ l, vilket innebär att den får sex bromsklutchar och kastar utmärkt med flätlina.
OT wheel, otwheel ot-wheel
OT Wheel, typ l passar alla äldre Ambassadeur i 4000-, 5000- och 6000-storlek med två jämntjocka pinnar för bromsklutchar (spolen till vänster). På senare modeller är pinnarna tjockare närmast spolaxeln (spolen till höger), vilket gör att OT Wheel, typ l inte passar. Till dessa ska OT Wheel, typ llb, alternativt OT Wheel, typ IIc, användas.
Det tar mindre än fem minuter att montera OT Wheel, typ l.
    OT Wheel levereras med sex stycken ABU original bromsklutchar i mellanstorlek. Den som vill experimenterar själv med olika många och olika stora klutchar.
OT Wheel, typ l kostar 220.– och beställes per e-post info@sensibus.se. Frakt, moms och 6 bromsklutchar ingår i priset. Betalning med faktura. 
Adressen till Sensibus är info@sensibus.se Ansvarig utgivare är Olle Tivenius
Skapa din egen hemsida med mono.net