Sensibus
 

Rör

Sensibus rör till oboe och engelskt horn är handgjorda, balanserade och testade i flera steg. De tillverkas enligt önskemål.

 
Priset är 200.– inklusive frakt och moms.
 
De skickas i plåtask.
 

Rörämnen för oboe

Sensibus rörämnen till oboe är noggrant hyvlade, mätta och skurna av förstklassig Arundo Donax. De tillverkas enligt ett grundkoncept med variation utifrån kundens önskemål.

Se vidare sidan Sensibus rörämne för beskrivning och prislista.

 
Priset är från 21.– inklusive frakt och moms.
 
De skickas i plåtask.
 

Fjäderverktyg

Sensibus fjäderverktyg finns i en smalare variant för flöjt, oboe och klarinett och i en grövre för saxofon och fagott. De är tillverkade i rostfritt kromstål med handtag i masur, ek, bok, hagtorn, pil, teak eller äpple.

Priset är 200.– inklusive moms och frakt.


Peta fjädern på plats ...


... eller dra den.

Rörbindningsmall

Sensibus rörbindningsmall används för att få rätt längd på röret och på uppbindningen vid oboerörstillverkning.
Mallen är formaterad för 47 mm pipor och 72 mm långa rör, men går enkelt att ändra genom att fila på den med en vanlig fil. Den är tillverkad av plexiglas.
Priset är 100.– inklusive moms och frakt.
Skavgräs
Skavgräs används traditionellt i stället för stålull eller sandpapper. Numera används det mest av rörbladsblåsare för att finjustera rören.

Sensibus skavgräs är torkat i lämpliga bitar och blandad grovlek och levereras i påsar á 30 gram.

Priset är 50.– inklusive moms och frakt.
Tumstöd
Oboer är konstruerade för vuxna människors anatomi. Tumstödets placering på oboer sitter nästan alltid för långt ned för att barn under cirka 12 år ska kunna utnyttja högerhandens pekfinger optimalt.

Sensibus extra tumstöd klistras på oboen ovanför det befintliga tumstödet och får sitta där tills det inte längre behövs. Tumstödet är gjort av plast och klistra fast med superklister som snabbt fäster på både trä och plast.

Sensibus extra tumstöd klistras på oboen ovanför det befintliga tumstödet och får sitta där tills det inte längre behövs. 

Högt upp ...

... eller längre ned, allt efter behag. Tumstödet är flexibelt och formar sig efter oboen. Med superklister fäster det stabilt och säkert och är lätt att avlägsna när det inte längre behövs. Glöm bara inte att spara originaltumstödet och skruvarna

Sensibus extra tumstöd kostar 110.– inklusive frakt.

Sensibus extra tumstöd är svart. På bilderna ovan visas en vit för tydlighetens skull.
Adressen till Sensibus är info@sensibus.se Ansvarig utgivare är Olle Tivenius
Skapa din egen hemsida med mono.net